[O1] wymiana świec

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacekin
    Classic
    • 2012
    • 2

[O1] wymiana świec

kazik79, nie masz żadnego DPFa, a Twoja naklejka w kolorze zielonym z Euro4 świadczy o pierwszej rejestracji pojazdu
  • mardon
    Classic
    • 2011
    • 15

[O1] wymiana świec

Szanowni Państwo;

Mam Skode Octavie, 1.4 benzynowy, BCA. Chcialem w niej wymienic wice zaplonowe i nie wiem jak sie do nich dostac? Zalaczam zdjecie i prosze o wskazowke.
    Załączone pliki
    Marek

Komentarz

• Piciu79
      Classic
      • 2010
      • 35

witam

wyciagsz 4 cewki zapłonowe, bodajze bedziesz musiał odkrecic osłone zeby miec lepszy dostep i do dzieła.

Komentarz

• mardon
        Classic
        • 2011
        • 15

Bardzo dziękuję, zatem te cewki to to co widać tuz obok wlewu oleju? Prosze wybaczyc ma ignorancje, ale ja w samodzielnej obsludze samochodu zatrzymalem sie na poziomie F126p, Poloneza czy Favoritki. teraz jestem zmuszony zrobic to samodzielnie.
        Jesli to te urzadzenia to nie bardzo wiem jak je zdemontowac by nie uszkodzic. Obudowe odkrecilem (dwie sruby) ale nadal nie wiem jak ugryzc te tajemnicze cewki.
        Marek

Komentarz

• loyd
          RS
          • 2010
          • 2342

mardon, to może lepiej zleć tą wymianę komuś kto się na tym zna ....

Pewnie dużo to nie kosztuje :wink:

Komentarz

• mardon
            Classic
            • 2011
            • 15

Logika by to nakazywala, ale jak to juz mam na tym etapie rozebrane w garazu to kusi by to dokonczyc. Czy te cewki sie rozlacza a pozniej jakos wyciaga w bok czy w gore? Jak one sa zamocowane?
            Marek

Komentarz

• Piciu79
              Classic
              • 2010
              • 35

wyciagasz je w gore, tak wyglada rys.

Kolego wkleje Ci link gdzie masz opisane jak wymienic cewke, pozostaje Ci tylko wykrecnie swiec. Zycze Miłej Zabawy. Pozdrawiam

Załączone pliki

Komentarz

• t271828
                Elegance
                • 2008
                • 928

Zamieszczone przez loyd
                mardon, to może lepiej zleć tą wymianę komuś kto się na tym zna ....

Pewnie dużo to nie kosztuje :wink:
                Dlaczego zniechecac kogos ktos chce sie podlubac przy wlasnym samochodzie - przy okazji mozna sie czegos doweidziec o wozacych nas pojazdach

Komentarz

• mardon
                  Classic
                  • 2011
                  • 15

Bardzo dziękuję za życzliwość. Zastosuję się do tych cennych wskazówek. Dla mnie to przyjemność robić takie rzeczy.
                  Marek

Komentarz

Pracuję...